Otto Philipse

Scheidingsspecialist en mediator in Leiden en omgeving
Otto Philipse

Mijn missie

Mensen helpen om één van de meest aangrijpende gebeurtenissen in hun leven, een scheiding, zo goed mogelijk door te komen. En wel zodanig dat ze met zulke goede afspraken uit elkaar gaan dat ze ieder weer los van elkaar en met de kinderen gelukkig kunnen worden.

Opleiding en ervaring

Ik ben geboren in 1965 te Muiderberg. Na een verhuizing via Bussum naar Oegstgeest heb ik na de lagere school het VWO op het Rijnlands Lyceum gevolgd om in Den Haag de HEAO Commerciële Economie en Bedrijfseconomie te gaan volgen. De dienstplicht bracht me weer andere dingen bij, waarna ik in 1989 begon al marketing trainee bij Grundig. Na diverse promotie verliet ik als product manager deze importeur om vanaf 1994 bij KEMA te gaan werken. Als commercieel projectleider van steeds grotere projecten groeide ik in 11 jaar naar manager van diverse afdelingen. In 2005 heb ik de overstap gemaakt naar de scheidingsbemiddelaar als zelfstandig ondernemer. In eerste instantie bij de Scheidingsmakelaar en vanaf 2012 helemaal zelfstandig.

Binnen de Scheidingsmakelaar heb ik de interne opleidingen, kennissessies met deskundigen en diverse externe workshops en scholingen gevolgd om me het vak eigen te maken. Een universele opleiding bestond toen nog niet.
Toen mijn kennis en ervaring toenam heb ik mij intensief ingezet om nieuw scheidingsbemiddelaars op te leiden en de kennis van de groep te bewaken, in stand te houden en uit te breiden. Iets wat nuttig was en ik veel plezier in had.

Met het toenemen van de professionaliteit in ons vakgebied zijn er ook betere opleidingen gekomen, waarvan ik in 2016 de opleiding RFEA Ondernemer heb gevolgd, gericht op complexere scheidingen met grotere inkomens e vermogens, en die waarbij ondernemingen zijn betrokken. Buitengewoon interessant en zeer toepasbaar in mijn dagelijks werk.

Privé

Ik ben in 1989 getrouwd, en heb 3 inmiddels volwassen kinderen. Een dochter uit 1991 en twee zoons uit 1993 en 1996. In 2000 ben ik van hun moeder gescheiden en heb ik de echtelijke woning in Arnhem verlaten om in Oosterbeek (naast Arnhem) te gaan wonen. Dicht bij de kinderen die voornamelijk bij hun moeder in Arnhem verbleven. In 2012 ben ik naar Utrecht verhuisd waar mijn voornaamste werkgebied lag, waarbij mijn oudste zoon mee is verhuisd die vervolgens 2 jaar bij mij gewoond heeft, een cadeautje. 

Ik hou erg van sport, buiten zijn, bewegen. Naast lokale activiteiten zoals squash, fietsen, skaten en schaatsen heb ik lange tijd als zeilinstructeur gewerkt. In Nederland vooral in driedaagse cursussen om mensen de kneepjes bij te brengen en later vooral om nieuwe instructeurs op te leiden. En daarnaast heel veel in het Griekenland, Kroatië, Italië en de Cariben, waarbij een mooie vakantie in de zon gecombineerd werd met instructie over zeilen. Een fantastische ervaring waar ik erg van genoten heb en veel geleerd over mensen.

Vanaf 2014 heeft deltavliegen het zeilen als mijn grote hobby verdrongen. Je letterlijk zo vrij als een vogel door de lucht bewegen met niets dan een paar buizen met doek, de natuur en je eigen vaardigheden om je in de lucht te houden, het is fantastisch. Ik heb nog veel te leren en geniet ook daar enorm van.

Wat kan ik voor u doen?


Scheiden in

Leiden
Oegstgeest
Katwijk
Noordwijk
Hoofddorp
Hillegom
Lisse
Nieuw Vennep
Warmond
Kaag en Braassem
Zoeterwoude
Voorschoten
Rijnsburg

Social media

WhatsApp chat
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram