Toeslagen na scheiding

4 februari 2019
Toeslagen

Gaat u uit elkaar dan heeft u vaak meer rechten op toeslagen na scheiding dan daarvoor. Dat hangt samen met uw inkomen wat niet meer bij elkaar wordt opgeteld en uw mogelijk status als alleenstaand ouder. De Belastingdienst ondersteunt u dan mogelijk met Kindgebonden Budget, Huurtoeslag, Zorgtoeslag en Kinderopvangtoeslag.

Aanvragen toeslagen

Maar niet iedereen is op de hoogte van alle regels en voorwaarden en hoewel de Belastingdienst het behoorlijk overzichtelijk heeft gemaakt, zie www.toeslagen.nl, kunnen de meeste mensen voor toeslagen na scheiding wel enige hulp gebruiken.

Raadgever bij Scheiden

Als deel van mijn nazorg of als aparte service help ik mensen graag om de toeslagen goed te regelen. Online of met een persoonlijk bezoek kijken we wat er geregeld moet worden en vragen we de toeslagen samen aan. Zodat u zeker weet dat het correct gebeurt en u geen geld laat liggen...!

Inkomensafhankelijke Combinatiekorting

In combinatie hiermee kan ook direct via een zogenaamde Voorlopige Aanslag de ICK worden geregeld als u daar ook recht op heeft en de aftrek of bijtelling van partneralimentatie.

Scheiden in

Leiden
Oegstgeest
Katwijk
Noordwijk
Hoofddorp
Hillegom
Lisse
Nieuw Vennep
Warmond
Kaag en Braassem
Zoeterwoude
Voorschoten
Rijnsburg

Social media

WhatsApp chat
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram